ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ

Σχολιάστε...
 Καρυοφύλλης Γκροζούδης

«Βαθιά μέσα μου είμαι ζήτημα φωτός»
ΣεφέρηςΣε τι συνίσταται μια «καλή» φωτογραφία;

Από τεχνικής απόψεως στην ευαισθησία του φωτός και της σκιάς. Το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς είναι παντού και συνεχώς γύρω μας. Έπειτα, αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που συνδιαλέγεσαι και αλληλεπιδράς με το θέμα που έχεις επιλέξει
...


  Ποια είναι η «καλύτερη» φωτογραφία» που έχεις δει;

Σίγουρα στα κόμικς. Εμπνεύστηκα πολύ από αυτά νεότερος: κάδρα, αισθητική, αφηγηματικότητα, το εξωπραγματικό...

Ποια θέματα σε ενδιαφέρουν και ποια σε βρίσκουν τελείως αδιάφορο να τα προσεγγίσεις με τον φακό σου;

Με συναρπάζουν τα τοπία ως πορτραίτα της φύσης, καθώς και ο συνδυασμός τους με μεγάλες εκθέσεις φωτός. Αδιάφορο δεν μ’ αφήνει τίποτα, απλώς έχω τους ενδοιασμούς μου με τη φωτογραφία δρόμου. Πολύ θα μου άρεσε να φωτογραφίζω κόσμο στο δρόμο, εάν είχα την συγκατάθεσή τους, έτσι όμως δεν θα ήταν φωτογραφία δρόμου αλλά κάτι άλλο. Ωστόσο θαυμάζω συχνά δουλειές φωτογράφων δρόμου.

Ποια ήταν η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες για την οποία νιώθεις περήφανος;


Μια σειρά φωτογραφιών με σιλουέτα εκτός εστίασης, σε ένα ύψωμα. Η φιγούρα έβγαινε φλου και έδινε μια αίσθηση αιώρησης ανάμεσα στα βράχια και τον απογευματινό ουρανό.

Θυμάσαι κάποιο ενσταντανέ, που θα γινόταν μια θαυμάσια φωτογραφία, αλλά ...δεν είχες μαζί σου μηχανή;

Αρκετά. αλλά κάποια πράγματα όταν φωτογραφίζονται στην μνήμη, μας δίνουν άλλα δώρα. Όπως μια μέρα που φυσούσε και τα στάχυα δημιουργούσαν σχήματα στο πλάγιο φως του ήλιου, καθώς οδηγούσα.

Πόσο σημαντική είναι η έμπνευση στη δουλειά σας;


Καθοριστική. Η έμπνευση είναι κάτι που αναπνέει γύρω μας. Έρχεται και φεύγει και ξανάρχεται λίγο-πολύ μεταμορφωμένη και ξαναφεύγει. Είναι σαν το κύμα που περιμένει ο σέρφερ. Κι εξαρτάται από το πώς θα συγχρονιστείς με αυτό, για να αποδώσεις τα καλύτερα στη διαδρομή αυτή. 


Ποιο είναι το πιο γκράντε φωτογραφικό σου όνειρο; Τι θα ήθελες κάποια στιγμή να ..αξιώσει η κάμερά σου να φωτογραφίσει;

Μου αρκεί που φωτογράφησα τον ουρανό σε τόσες και περίεργες φάσεις του και είναι κάτι που συνεχίζω. Η διαβάθμιση των χρωμάτων του ουρανού είναι κάτι που τεχνικά με τις ψηφιακές μηχανές είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Θα επιθυμούσα ίσως καλύτερη ποιότητα έως απόλυτη, στην απόδοση της εικόνας.
 
Πού μπορεί κανείς να δει την δουλειά σου;


Στο προοσωπικό μου προφίλ στο facebook καθώς και σε σελίδες που συνδιαχειρίζομαι, όπως La Petite Marguerite Βubble Show, Mediaterranea. Επίσης και στο 500px
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: